Ik ben Sandra Ansems, 28 jaar en ik kom uit Dongen. Tijdens mijn studietijd heb ik zes jaar in het mooie Maastricht gewoond, waar ik een ontzettend leuke tijd heb gehad. Toen het werkende leven als verloskundige dichterbij kwam, betekende dit verhuizen naar een nieuwe plek. Korte tijd heb ik in Utrecht gewoond en inmiddels woon ik alweer een tijdje met heel veel plezier in ’s-Hertogenbosch, dicht bij ons werkgebied.

Als kind al wist ik dat ik later iets in de verloskunde wilde gaan doen. Het fascineerde me hoe een kindje werd geboren en de betekenis hiervan voor de (aanstaande) ouders. Ik wilde graag een rol spelen tijdens deze bijzondere ervaring in iemands leven en mensen hierin begeleiden. Ik was dan ook erg blij toen ik in 2011 werd toegelaten op de Academie Verloskunde in Maastricht. Tijdens de opleiding heb ik veel gezien, ontzettend veel geleerd en iedere keer weer besefte ik hoe blij ik mag zijn dat ik dit vak mag uitoefenen.

In juli 2015 ben ik afgestudeerd en was ik klaar voor een nieuw avontuur. Ik ben meteen aan de slag gegaan bij een verloskundigenpraktijk in Utrecht, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Sinds september 2015 ben ik bij Rond komen werken, zodat Anke  destijds van haar welverdiende zwangerschapsverlof kon gaan genieten. Het einde van Anke’s verlof naderde, ik was lekker aan het werk en voelde me ‘thuis’ bij Erin, Anke en de cliënten. Het was dan ook een hele eer toen Anke & Erin vroegen of ik bij de praktijk wilde blijven werken. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en zie hier ook mogelijkheden om mijzelf nu en in de toekomst te blijven ontwikkelen als verloskundige. In 2018 heb ik mijn echo-diploma gehaald. Het maken van echo’s vind ik enorm leuk en het verbreedt mijn werk als verloskundige.

De periode rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd is een spannende en vaak ook een nieuwe periode voor vrouwen en hun partners. Ik vind het daarom leuk, maar ook zeker belangrijk om goede en persoonlijke zorg te bieden tijdens deze periode, zodat cliënten zich gesteund en veilig voelen. Ik zal hier dan ook altijd hard voor werken om dit waar te maken!

Ik wens alle cliënten een hele fijne tijd toe tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode! Ik kijk er naar uit om jullie te mogen begeleiden tijdens een erg bijzondere gebeurtenis!