Bespreek je zorgen over je gezondheid of je kindje altijd met ons. Ongerustheid is altijd een reden om te bellen en dit mag je gewoon doen op het mobiele nummer, geen probleem.

Wanneer je eerder op een vervolgcontrole wilt komen dan volgens het regulaire schema, geef dit dan gerust aan!

 • Vaginaal bloedverlies

  Heb je vaginaal bloedverlies, bewaar je slipje of  inlegkruisje en neem contact op ons via het mobiele nummer.

 • Bloeddrukklachten

  Neem contact met ons op via het mobiele nummer als je meer dan 20 weken zwanger bent en last hebt van één of meer van de volgende signalen:

  • Hoofdpijn
  • Visusklachten (bijvoorbeeld vlekken, sterretjes of lichtflitsen zien)
  • Braken
  • Gevoel van strakke band om hoofd of bovenbuik
  • Pijn in de bovenbuik of tussen schouderbladen
  • Plotseling vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten in combinatie met één van bovenstaande klachten.

  Deze klachten kunnen verschillende, zelfs geheel onschuldige, redenen hebben, maar er is een kans dat je bloeddruk verhoogd is. Als je ons belt wanneer je deze klachten hebt, kunnen we altijd een extra controle inplannen op korte termijn.

 • Minder leven

  Als je rond de 28 weken of meer zwanger bent en je je kindje minder voelt bewegen dan je gewend bent, neem dan dezelfde dag contact met ons op via het mobiele nummer.

  Wanneer je tussen de 25 en 27 weken zwanger bent, ontvang je tijdens een reguliere zwangerschapscontrole informatie het leven voelen. Deze informatie kun je in deze folder teruglezen. We raden je aan deze folder aandachtig door te lezen zodat je weet wanneer je ons dient te bellen! 

 • Toenemende buikpijn/rugpijn die komt en gaat voor 37 weken zwangerschap

  Harde buiken worden veroorzaakt door samentrekkingen van de baarmoeder. In de laatste weken van de zwangerschap gaat de baarmoeder zich voorbereiden op de bevalling en is het normaal dat je vaker harde buiken krijgt. Ook kun je harde buiken krijgen bij drukte of stress. Een volle blaas, bukken, een orgasme of bewegingen van je kindje kunnen ook voor harde buiken zorgen. Harde buiken zijn dus een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. Echter moet je wel oppassen wanneer je vaker of regelmatig harde buiken krijgt. Ga na of je misschien te druk bent geweest of veel stress hebt. Luister naar je lichaam en pak op tijd je rust.

  Let op: wanneer de harde buiken voor de 37e week van de zwangerschap met regelmaat terugkomen of pijnlijk zijn, moet je altijd direct contact met ons opnemen!

 • Vruchtwaterverlies voor 37 weken zwangerschap

  Wanneer de vliezen breken, merk je dat je opeens vaginaal vocht verliest. Het kan een plons vocht zijn, maar je kan ook kleine beetjes vocht verliezen. Vaak is vruchtwater helder en kleurloos. Soms heeft het een gele, groene of bruine kleur. Probeer wat vruchtwater op te vangen en bel ons op het mobiele nummer. Bewaar je slipje als deze nat geworden is en als het hoofdje van jullie kindje nog niet ingedaald was tijdens de laatste controle, dien je op de bank of in bed te blijven liggen. Ook wanneer je twijfelt of je wel of geen vruchtwater verliest (dit is namelijk niet altijd even duidelijk), neem je contact met ons op.


Je kan ons 7 dagen in de week, 24 uur per dag bellen op ons mobiele nummer!